Engedély nélkül szerződött az MTV a reklámidejére

Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal vizsgálatot rendelt el csütörtökön a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, mivel a testület tudomására jutott, hogy áprilisban jóváhagyása nélkül kötött szerződést reklámidő-értékesítésre az MTV. A kuratórium elnökségét médiaügynökségek tájékoztatták a szerződés megkötéséről.
Vágólapra másolva!

A kuratóriumi elnökség csütörtökön közleményt adott ki, amelyben a testület közölte: "Az elnökség álláspontja szerint ezen szerződések érvényességéhez a részvénytársaság vezetésének az elnökség előzetes jóváhagyását kellett volna kérnie." Tájékoztatásuk szerint a testület - az MTI egy magát megnevezni nem kívánó elnökségi tagtól származó információja szerint egyhangúlag - úgy döntött, az ügyben pénteken rendkívüli elnökségi ülést tart.

Czeglédi László, a kuratórium elnöke csütörtökön nem kívánt további részleteket közölni az MTI megkeresésére, arra hivatkozva, hogy a vizsgálat éppen csak megkezdődött.

Az MTI médiakörökből származó értesülései szerint a köztévé reklámidejének értékesítésére vonatkozó hosszú távú szerződésekről médiaügynökségek tájékoztatták Kozák Mártont, a kuratóriumi elnökség szabad demokraták által delegált tagját. Csorba Mária, az MTV sajtóreferense csütörtökön azt közölte, az intézmény vezetése nem kíván reagálni a hírre.