Vágólapra másolva!
Csütörtökön tárgyal az MTV kuratóriumi elnöksége a köztévé felügyelőbizottsága által Ragáts Imre volt tévéelnök szerződéséről készített jelentésről. Az fb feljelentést javasol Ragáts Imre ellen, a volt tévéelnök tavaly decemberi távozása előtt nyilvánosságra került filmszerződés ügyében Az fb szerint "feltehető, hogy hanyag vagy hűtlen kezelés bűncselekményének alapos gyanúja áll fenn" az ügyben.
Vágólapra másolva!

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége csütörtökön tárgyalja az rt. felügyelőbizottságának (fb) azon jelentését, amely feljelentést javasol Ragáts Imre ellen, a volt tévéelnök tavaly decemberi távozása előtt nyilvánosságra került filmszerződés ügyében - közölte az MTI érdeklődésére Haraszti Miklós elnökségi tag szerdán.

Az fb szerint "feltehető, hogy hanyag vagy hűtlen kezelés bűncselekményének alapos gyanúja áll fenn" az ügyben - mondta, hozzátéve, a Keresztül-kasul a tengereken című búvárfilm-sorozat egy adásperce kategóriája átlagárainak hat-hétszeresébe került. A sorozat több mint négyszer drágább volt az MTV számára, mint az utóbbi évek legköltségesebb ilyen műsorának egy adásperce - jegyezte meg Haraszti Miklós.

Mint elmondta, a felügyelőbizottság jelentése szerint az lenne célravezető, ha a Magyar Televízió Rt. mint sértett tenne büntetőfeljelentést az ügyben. A testület január 8-án kért külső szakértői jelentést arról, kezdeményezzen-e eljárást a volt tévéelnök, Ragáts Imre ellen a lemondásának bejelentése napján nyilvánosságra került filmszerződés kapcsán.

Tavaly decemberben Czeglédi László kuratóriumi elnök ugyanakkor még azt közölte, hogy az MTV felügyelőbizottságának Ragáts szerződéséről készült jelentése megerősítette a kuratóriumi elnökséget abban, hogy a Ragáts által kötött szerződés érvénytelen, ezért visszakérik a korábban már kifizetett összeget az érintett cégtől. Ragátsnak azonban nem kell további vizsgálatokra vagy büntetőfeljelentésre számítania. Czeglédi akkori állítása szerint ugyanis a lemondott elnökkel szemben azokat a megbízási szerződésében megfogalmazott szankciókat már alkalmazták, amit alkalmazni tudtak, így Ragátscsal már nincs további teendője a kuratóriumi elnökségnek.

A HVG tavaly december 18-ai számában jelent meg, hogy "azóta elvált felesége üzlettársának cégétől - állítólag a piaci ár háromszorosáért - vásárolt természetfilm-sorozatot Ragáts Imre, a köztévé elnöke" az MTV részére. Ragáts Imre egy nappal a HVG megjelenése előtt, órákkal azt követően, hogy a hír nyilvánosságra került - egészségi okokra hivatkozva - január 1-jei hatállyal lemondott posztjáról. A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége másnap, azaz december 18-án egyhangú szavazással elfogadta a lemondást.