Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A rendőrség szerint áll az ÁAK vezetője elleni vád

Vágólapra másolva!
A rendőrség kedden elismerte, hogy Bitvai Miklósnak, az  Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) korábbi vezérigazgatójának névbélyegzője nem egyezik azzal a bélyegzővel, amely azon az iraton található, ami miatt sikkasztással gyanúsítják Bitvait a brókerbotrányban. Az ORFK szerint ennek ellenére megalapozott a gyanújuk.
Vágólapra másolva!

Egy írásszakértő szerint Bitvai Miklósnak, az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) korábbi vezérigazgatójának semmi köze azokhoz az iratokhoz, melyek miatt sikkasztással gyanúsítják a brókerbotrányban. Ezt Bácskai János büntetőperének hétfői tárgyalásán mondta el ügyvédje újságíróknak. A volt vezérigazgatót ugyanis tanúként idézték, helyette azonban csak ügyvédje jelent meg a bíróságon.

Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának (SZBEI) nyomozója, Papp Csaba kedden elismerte: nem aláírás, hanem névbélyegző szerepel a kérdéses átutalásokon. A bélyegző pedig nem egyezik Bitvai Miklósnak, az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK) korábbi vezérigazgatójának névbélyegzőjével.

Ennek ellenére a rendőrség szerint megalapozott a gyanújuk. Papp közölte: tisztázni kell, hogy kinek volt tudomása az átutalásokról. Mint mondta: 4,4 milliárd forintot utaltak át 8 részletben az ÁAK-tól a K&H-hoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről