Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Negyven volánbusz kerekét eresztették le hétfőn

Vágólapra másolva!
A Volánbusz Rt. negyven autóbuszának kerekét engedték le tizennyolc településen hétfő reggelre ismeretlen tettesek. A főváros keleti agglomerációjában emiatt számos járat kimaradt, sokan nem jutottak el munkahelyükre. A rendőrség nyomozást indított, a feltehetően jól szervezett elkövetők akár öt évet is kaphatnak - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Hétfő hajnalban a főváros keleti agglomerációjának településeiről fél öt és hat óra között sorra jelentették a sofőrök, hogy nem tudnak elindulni, mert valakik, kitekerve szelepeket, leeresztették a kocsik első kerekeinek gumiabroncsait. Összesen negyven távolsági buszt tettek így mozgásképtelenné ismeretlenek Szadán, Galgamácsán, Galgagyörkön, Ikladon, Bagon, Hévizgyörkön, Turán, Aszódon, Veresegyházon, Kartalon, Isaszegen, Valkón, Galgahévízen, Vácszentlászlón, Zsámbokon, Dányban, Hatvanban és Jászfényszarun - írja a Népszabadság.

A Volánbusz Rt. azonnal műhelykocsikat küldött az érintett járművekhez, és helyettesítő buszokat is irányított a térségbe. Ennek ellenére délelőtt több járat kimaradt, sok utazó nem tudott eljutni a munkahelyére. A Volánbusz Rt. hétfő délutáni közleménye szerint nem sokkal dél után állt helyre a rend. A közvetlen anyagi kár körülbelül százezer forint, azonban azt még nem tudni, mekkora lesz a bevételkiesés.

A rendőrség hivatalból nyomozást indított. A nyomozók szerint nem egyszerű garázdaságról van szó, mert ahhoz túlságosan jól szervezett volt az akció. Az soofőröknek ugyanis az önkormányzat szabja meg, hogy állíthatják le a buszokat. Ez településenként változik, tehát az elkövetőknek tudniuk kellett hogy az adott településen hol állnak a járművek. Az is a szervezettségre utal, hogy az érintett tizenhat Pest megyei, valamint egy Heves és egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei település bejárásához százötven-kétszáz kilométert kellett megtenniük a tetteseknek néhány óra alatt.

Az autóbuszok kerekeinek leeresztése bűncselekmény, közérdekű üzem működésének megzavarása, a tettesek akár öt év börtönbüntetést is kaphatnak - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről