Belharc a városházi vezetés között

Vágólapra másolva!
Konfliktusok alakultak az a fővárosi városházán a főpolgármester EP-képviselőség miatti távollétei nyomán. Demszky Gábor hatékony helyettesítését az alpolgármesterek feladatkörének átszervezésével akarják megoldani, ám Atkári János gazdasági főpolgármester-helyettes nem akarja aláírni az ezt szentesítő dokumentumot - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Konfliktusokat okoznak a városházán Demszky Gábor EP-képviselősége miatti távolmaradásai - írja a Népszabadság. A lap szerint a fővárosi koalíció frakcióvezetői ugyan megegyeztek, hogy átrendezik a szocialista helyettesek hatáskörét, hogy jobban tudják helyettesíteni távol lévő főnöküket, ám az ebben foglaltakat nem nagyon akarja szentesíteni a Demszky jobbkezének tartott Atkári János gazdasági főpolgármester-helyettes, aki a főpolgármester távollétében intézi a hivatali ügyeket. Az iratot amúgy még Demszky sem írta alá, aki időközben újra munkába állt.

A hetekkel ezelőtt elkészült megállapodás szerint Vajda Pál városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettestől elvennék a környezetvédelmi és lakásgazdálkodási feladatokat, és felelősük a jövőben kollégája, Bakonyi Tibor lenne, akihez az új területek mellett az EU-, a sport- és ifjúsági ügyek tartoznak - írja a lap.

A Népszabadság úgy tudja, az ügyben közrejátszhat a főpolgármester általános és többi helyettese közötti, nem kifejezetten szívélyes viszony. Atkári és Vajda - az előző önkormányzati ciklusban - annyira összekülönbözött az úgynevezett kábelbotrány miatt, hogy szóba sem álltak egymással. A lap városházi információi szerint Atkári Bakonyit sem szíveli különösebben, ezért vonakodik aláírni feladatbővítéseket - írja a Népszabadság.