Kinevezték a titkosszolgálatok új vezetőit

Vágólapra másolva!
Medgyessy Péter miniszterelnök kinevezte a polgári titkosszolgálatok új vezetőit - tájékoztatott a kormányszóvivői iroda. A kormányfő az Információs Hivatal főigazgatójának dr. Zsohár István vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának dr. Galambos Lajos dandártábornokot nevezte ki. Kövér László, a Nemzetbiztonsági Bizottság fideszes elnöke elmondta, hogy az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak Zsohár István kinevezéséről, míg Galambos Lajos személyével kapcsolatban tartózkodtak.  
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának támogató állásfoglalását követően Medgyessy Péter miniszterelnök július 27-i hatállyal kinevezte a polgári titkosszolgálatok vezetőit - tájékoztatott a kormányszóvivői iroda. A kormányfő az Információs Hivatal főigazgatójának dr. Zsohár István vezérőrnagyot, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának dr. Galambos Lajos dandártábornokot nevezte ki.

Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága - az ellenzéki képviselők elutasítása, illetve tartózkodása mellett - hétfői ülésén támogatta az Információs Hivatal és a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató-jelöltjeit. A testület több mint háromórás zárt ülését követően Kövér László, a bizottság fideszes elnöke újságíróknak elmondta, hogy az ellenzéki képviselők nemmel szavaztak Zsohár Istvánnak az Információs Hivatal élére való kinevezéséről, míg Galambos Lajos személyével kapcsolatban tartózkodtak.

Július 12-én jelentette be közleményben a kormányszóvivő, hogy a miniszterelnök felmentette tisztségéből az Információs Hivatal addigi főigazgatóját, Czukor Józsefet. "A polgári titkosszolgálatokat érintő személyi változások indoka a megváltozott nemzetközi környezetből fakadó új biztonsági kihívásokra való felkészülés, valamint az európai uniós tagságunkból következő hazai és nemzetközi együttműködés erősítése" - tudatta a hír bejelentésekor Gál J. Zoltán kormányszóvivő.