A kormány nem kért magyarázatot Pepó Páltól azért, mert nem ment el a parlament környezetvédelmi bizottságának hétfői ülésére. A bizottság napirendjén szerepelt a környezetvédelmi miniszter meghallgatása.

Bánk Attila, a Független Kisgazdapárt frakcióvezetője kedden délután személyes találkozón tájékozódott Pepó Pál távolmaradásának körülményeiről. Bánk hangsúlyozta, a környezetvédelmi miniszternek elsősorban a kormány iránt van beszámolási kötelezettsége. Ezzel együtt ő is kíváncsi volt Pepó érveire.
Meghallgatva a miniszter indokait, a frakcióvezető elfogadta azokat. Ugyanakkor felhívta figyelmét arra, hogy a továbbiakban lehetőleg tegyen eleget a parlamenti bizottsági meghívásoknak. Pepó erre ígéretet tett - közölte lapunkkal Bánk, aki ezzel lezártnak tekinti az ügyet.
Pepó Pál hétfői távolmaradásáról a költségvetési bizottsági meghallgatásról Borókai Gábor azt mondta: a környezetvédelmi miniszter egy külföldi delegációval tárgyalt, Kávássy Sándor politikai államtitkár pedig beteg volt. A Magyar Hírlap kérdésére, hogy az ülésen elfogadták-e Pepó indokait, a szóvivő azt válaszolta: a kormány nem kért tőle magyarázatot.
Mint arról beszámoltunk, a minisztert hétfőn hallgatta volna meg a bizottság a környezetvédelmi alap pénzügyeiről, de Pepó másfél órával az ülés kezdete előtt közölte, hogy helyettesét küldi. A bizottsági tagok levelet írtak a miniszterelnöknek és a parlament elnökének, amelyben tájékoztatták őket Pepó szerintük indokolatlan távollétéről.
Gazda Albert