Előzetes letartóztatásba helyezték Tasnádi Pétert

A Pest Megyei Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Tasnádi Péter vállalkozót és három társát. A bíróság azután döntött így, hogy három órán keresztül hallgatta meg Tasnádit. A HavariaPress információi szerint a vállalkozó bizonyos politikai és gazdasági köröket okolt az ellene folyó újabb eljárásért.

A Pest Megyei Bíróság kétrendbeli önbíráskodásra való felbujtással, és egyrendbeli testi sértésre való felbujtással gyanúsítja Tasnádi Pétert, akit fokozott biztonsági intézkedések közepette vittek vissza a Ceglédi Rendőrkapitányságra.

Tasnádi Péter védekezésében bizonyos politikai és gazdasági köröket okolt az ellene folyó újabb eljárásért - tudta meg a HavariaPress.
A vállalkozó elmondta: 1992-től olyan információk kerültek a birtokába, amelyek miatt egyes politikai és gazdasági csoportok útjában áll, ezért akarják ismét börtönbe záratni.

Az ügyésznő a bíróság előtt megnyugtatta az üzletembert: ha a nyomozás során bebizonyosodnak állításai, az ügyészség, mint nyomozásfelügyeleti szerv, megteszi a szükséges intézkedéseket.

Az üzletembert hétfő délután vették őrizetbe a Ferihegyi repülőtéren, amikor hollandiai útjáról hazatért. Tasnádi több cég, köztük a Mesterdetektív őrző-védő szolgálat vezetője.

A vállalkozót már 1992 őszén is letartóztatták, akkor zsarolással, csalással és önbíráskodással gyanúsították, és 13 hónapig előzetes letartóztatásban tartották. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság még 1992-ben azt feltételezte, hogy Tasnádi bűnözői kapcsolatban állt a már meggyilkolt Seres Zoltánnal, Döcher Györggyel és Prisztás Józseffel. Mivel ezt nem tudták bizonyítani, a vállalkozót csupán egyrendbeli önbíráskodás miatt ítélték két év börtönre, de a büntetés végrehajtását három évre felfüggesztették.

(Havaria Press)