Korrupció vádjával feljelentettek tizenegy közterület-felügyelőt

Korrupció, illetve hivatali visszaélés gyanúja miatt 11 közterület-felügyelő ellen tett rendőrségi feljelentést a fővárosi közterület-felügyelet.

Szabó Béla, a közterületfelügyelő szolgálat megbízott igazgatója elmondta, hogy a mobil akciócsoport tagjai ellen a XVII. kerületből érkezett állampolgári bejelentés. E szerint pénzt, valamint fenyőfákat követeltek az árusoktól elnéző magatartásuk fejében.

A fegyelmi vizsgálat eredményeként négy közterület-felügyelőt elbocsátottak állásából. Ketten megrovást kaptak, hárommal szemben megszüntették az eljárást, mivel nem tudták bizonyítani a vádakat. Ketten időközben kiléptek a szolgálattól, így velük szemben nem folytatták le a vizsgálatot.

Szabó Béla szólt arról is, hogy sajnálatos módon időnként előfordulnak a szervezetnél ilyen ügyek, mert szerinte nagy a kísértés a havi 40 ezer forint körül kereső felügyelők körében. Az alközpontvezetők, a négytagú belső ellenőri egység folyamatosan ellenőrzi a felügyelőket, az azonban "aligha lehet járható út, hogy minden felügyelő mellé ellenőrt állítsanak". Az igazgató szomorúnak tartotta, hogy dolgozóik egy része megtéved és hivatali visszaélést követ el. Kijelentette: a szervezet vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy visszaszorítsák az ilyen jelenségeket.

(MTI)