Február elsejei hatállyal Antal Zoltánt bízta meg Katona Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter a Légügyi Igazgatóság vezetésével.

Antal Zoltánt bízta meg a közlekedési tárca felügyelete alatt, önálló elsőfokú hatóságként működő Légügyi Igazgatóság vezetésével Katona Kálmán közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter. Katona Kálmán a február elsejétől hatályos kinevezéssel egyidejűleg, 2000. január 31-től felmentette Mónus Ferenc megbízott légügyi igazgatót.

Müller Mihály, a KHVM sajtófőnöke elmondta: a Ferihegyi Repülőtér területén működő Légügyi Igazgatóság feladata, minden légi közlekedéssel kapcsolatos elsőfokú adminisztratív hatósági feladat ellátása, a légi jogosítványok kiadása, a légi járművek műszaki ellenőrzése és vizsgáztatása. Hasonló elnevezésű a Légügyi Főigazgatóság, amely a közlekedési tárca főosztályaként működik. Feladata a légi közlekedéssel kapcsolatos másodfokú hatósági feladatok eláátása, a hosszútávú légügyi koncepció kidolgozása.

Antal Zoltán vezetői megbízásának feltétele még a "C" típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés eredményes befejezése. Antal Zoltán a Killián György Repülő Műszaki Főiskolán és a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett oklevelet. Korábban a kecskeméti Központi Repülőgép Javító Üzemben, majd a Ferihegyi Légügyi Igazgatóságon dolgozott. Több szakmai kitüntetés tulajdonosa, műszaki újításait sok területen használják.

(MTI)

Ajánló: