Pallag László szerint lefizetett képviselők segítették az olajmaffiát

Pallag László az úgynevezett olajbizottság kisgazda elnöke szerint a budapesti alvilág parlamenti képviselőket vett meg 1995-ben azért, hogy elfogadjanak egy törvényt, mely megkönnyítette a vámmal való visszaélést. Ez volt a halasztásos vámfizetésről szóló jogszabály.

Pallag László
Az 1995 őszén elfogadott vámról szóló törvény lehetőséget adott arra, hogy bizonyos cégek ne azonnal fizessenek vámot a külföldről behozott olajszármazékokra. A felderített ügyekben a csalók felvásároltak adósággal nem rendelkező, 3 éve alakult cégeket. Általában hamis személyikkel hajléktalanokat tettek meg cégvezetőknek.

A nagytételű vásárlás után természetesen 15 napon belül nem fizettek, sőt nyomtalanul eltűntek. A módszert Pallag László bizottsági elnök szerint az tette lehetővé, hogy az alvilág 25 milliót fizetett, hogy a törvényhozáson keresztül menjen a jogszabály.

Pallag László: Ott voltak azok, akik komoly összeget szántak például, hogy a vámhalasztási eljárást keresztül tudják vinni, s ezt később alkalmazni tudják. Ennek megvolt a megfelelő pénzügyi háttere is."

RTL Klub: Erre van bizonyíték önnél?
Pallag László: Erre tanú lesz, aki ezt el fogja mondani a bizottság előtt.

Pallag László azt állítja, hogy a szőkített és csempészett olajból nagyvállalatok is vásároltak rendszeresen, például a VOLÁN vállalatok, a BKV, termelőszövetkezetek és a katonaság is:
"Ezek mind rendelkeztek megfelelő olajtároló kapacitással. Megvoltak azok a személyek, akiken keresztül konkrétan tudom, hogy például Békés megyében ki volt az, aki 36 téeszt ellátott, oda közvetítette ezt az üzemanyagot."

Az RTK Klub információi szerint a legfőbb ügyész is vizsgálja, hogy hogyan nyitott, ha nyitott kiskapukat a törvényhozás, az olajmaffia előtt.

Györgyi Kálmán írásbeli jelentésére még két hetet kell várni.

(RTL KLUB)

Ajánló: