Hétfőn kiderül, ki lesz a Lehel térre megálmodott új Lehel Csarnok kivitelezője. Az első forduló ugyanis nem hozott eredményt, s emiatt a meghívásos pályázat mellett döntött a beruházás lebonyolításával megbízott Lehel Csarnok Kft. - tudta meg a Népszava Kurucz Lászlótól, a cég igazgatójától. Erre pedig azokat invitálták, akik előző alkalommal értékelhető pályázatot adtak be.

Az első pályázatra összesen 12-en nyújtották be terveiket. Közülük öt kiesett: volt, aki túllépte a maximális 3,9 milliárdos beruházási költséget, volt, aki rossz bankgaranciát hozott. A többi hét pályázó dokumentumai látszólag megfeleltek, de utóbb kiderült, a 3,9 milliárdos határhoz csak annak árán tudták tartani magukat, hogy a kiírás valamelyik feltételét megszegik. Például a terv mellőzött egyes szerkezeti elemeket. Ám a pályázati kiírás során erre nem volt alternatíva - szögezte le Kurucz László.

A hétfői tárgyaláson még valamennyi cég módosíthatja korábbi ajánlatát. Az ismételten beadott dokumentumok alapján egyértelműen látszik, ezúttal biztosan kihirdetjük a győztest - jelentette ki Kurucz László. Ezt követően kedden megkötik a szerződést az építő céggel. Szerdán pedig megindulhat a munka. Az új csarnok átadásának várható határideje 2001. szeptember 15.

(Népszava)