A közönség ezentúl többet találkozhat az éter hullámain a kormányfővel. Nem csupán szerda reggelenként hallhatjuk majd Orbán Viktor szokásos, tízperces interjúit, hanem csütörtök délelőtt is tájékoztatást ad a miniszterelnök, mégpedig jóval nagyobb adásidőben - értesült a Népszabadság.

Első alkalommal a jövő héten, csütörtökön vendégeskedik a kormányfő a Magyar Rádióban, a nemrég Civil díjjal jutalmazott Napközben című délelőtti szolgáltató magazinműsorban, ahol két teljes órán át, reggel 9-től délelőtt 11-ig válaszol a hallgatók által feltett kérdésekre - erősítették meg a Népszabadság információit a Miniszterelnöki Hivatalban.

A miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás szerint a polgárok kérdéseit már a szerda reggeli interjú után elkezdik összegyűjteni. Emellett a hallgatók még csütörtök délelőtt, élőben is kérdezhetnek telefonon a kormányfőtől. A közszolgálati rádióban nem emlékeznek olyan esetre, amikor az ország bármelyik vezetője ilyen nagy műsoridőben adott volna tájékoztatást aktuális kérdésekről.

Orbán Viktor utoljára a Vasárnapi Újság vendége volt júniusban. A Napközbenbe most közvetlenül azután látogat el, hogy Juhász Judit alelnök lemondott, és így legitim vezető nélkül maradt a rádió, valamint hogy vezetőváltás történt a műsor élén, amelyet immár a belpolitikai szerkesztőség kialakítására felkért Szitnyai Jenő irányít. A
kormányfő egyik csütörtöki kérdezője is Szitnyai lesz, Perjés Klára mellett.

(OS)

Ajánló: