Hamarosan befejeződik az a nyomozás, amelyet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság indított K. Zoltán ellen, aki augusztusban fegyverrel kirabolta a szolnoki Interfruct Áruházat.

Augusztus 1-jén délután, egy bukósisakos férfi az áruház pénztárainak kirablása közben pisztolyával rálőtt és megsebesített egy pénzárosnőt. A tettes 2 millió 300 ezer forintos zsákmányával egy robogóval menekült el a helyszínről, de egy közeli üzlet tulajdonosa és a cég biztonsági őre autóval üldözni kezdték. Miután a rabló menekülés közben felborult a motorral, a feléje közeledő őrre lőtt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. Ezután fegyverrel szerzett egy gépkocsit, amivel továbbhajtott, de ekkor már a rendőrök is a nyomában voltak, akik egy szolnokközeli település, Kőtelek határában tartóztatták fel az ámokfutót.

Az előzetes letertóztatásban levő 26 éves gyanúsított részletes, beismerő vallomást tett a szolnoki esettel kapcsolatban, de helyzetét súlyosbítja, hogy hasonló bűncselekmények miatt a Bács-Kiskun megyei rendőrök is vizsgálatot indítottak ellene. Amennyiben a vádemelést követően a bíróság bűmösnek találja K. Zoltánt, úgy több emberen elkövetett emberölés kísérlete, valamint jelentős értékre, fegyveresen elkövett rablás miatt 15-20 év szabadságvesztésre ítélhetik.

(HavariaPress)