Az Országgyűlés mentelmi bizottsága azt javasolja a parlamentnek, hogy ne függessze fel Pallag Lászlónak, az olajügyeket vizsgáló bizottság kisgazda elnökének mentelmi jogát - közölte Isépy Tamás, a testület fideszes elnöke. Az indoklás szerint Pallag nem lépte át a véleménynyilvánítás szabadságának korlátait, amikor ismertette az egyik tanú olajbizottság előtt tett vallomását.

Az Országgyűlés mentelmi bizottsága nem javasolja a rágalmazásért beperelt kisgazda politikus, Pallag László mentelmi jogának a felfüggesztését.

Isépy Tamás a szerdai bizottsági döntést indokolva hangsúlyozta, hogy Pallag László az olajbizottság korábbi zárt ülése után egy tanú vallomását ismertette.

- Igaz, hogy egyetértett az elhangzottakkal, de mondandója nem lépte túl a véleménynyilvánítás szabadságának korlátait - fűzte hozzá a fideszes honatya.

Tájékoztatása szerint a bizottság döntött arról is, hogy sorsolás alapján állítanak fel a mentelmi bizottság tagjainak sorából vizsgálóbizottságot, ha egy képviselő összeférhetetlenségi ügye kapcsán esetleg szükség lesz erre.

A határozat alapján a háromtagú bizottság elnöke a mentelmi bizottság valamelyik alelnöke lenne, tagja pedig egy ellenzéki és egy kormánypárti képviselő.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000.06.09.)