Pallag megfellebbezi az ellene hozott elmarasztaló bírósági ítéletet

Megfellebbezi Pallag László a Gyulai Városi Bíróság azon ítéletét, amely szerint sajtótájékoztatón kell visszavonnia a Futaki Géza volt SZDSZ-es képviselővel szemben megfogalmazott vádjait. A kisgazda képviselő szerint az ellene indított pereknek az a célja, hogy elhallgattassák őt és mindazokat, akik a korrupció ellen fellépnek.

A volt országgyűlési olajbizottság kisgazda elnöke szerdán az MTI-nek elmondta: a karácsony előtt született ítéletet nem fogadja el, mert szerinte azok az iratok, amelyeket a gyulai bíróságnak benyújtott, igazolják a Futaki-család kapcsolatát az olajügyekben elhíresült eleki Miller Oil Bt.-vel.

A gyulai bíróság arra kötelezte Pallag Lászlót, hogy hagyja abba volt SZDSZ-es képviselő jó hírnévhez fűződő jogának megsértését, és eltiltva a további jogsértéstől arra is kötelezte, hogy sajtótájékoztatón tegye közzé a határozatot.

A bíróság nem ítélte jogosnak Futaki Géza egymillió forintos kártérítési igényét. A Békés Megyei Hírlap szerdai értesülése szerint a volt szabad demokrata képviselő emiatt szintén megfellebbezi a gyulai bíróság ítéletét.

- Az ellenem indított perekben előterjesztett pénzügyi követeléseknek az a célja, hogy elhallgattassanak engem és mindazokat, akik nem félnek föllépni a korrupció és a feketegazdaság ellen - fogalmazott a kisgazda képviselő.

Pallag Lászlónak jelenleg "hat, vagy hét bírósági ügye" van az olajügyekkel összefüggésben, ezekről úgy nyilatkozott, hogy minden ügyben, amelyben "a hatóságok nem jártak el teljes körűen", per indult ellene.

(MTI)

Korábban:

(2000.12.22.)