Az Országimázs Központ 4,2 milliárdos pályázatát megnyert Happy End Kft. a hungary.com domaint ajánlotta a központnak. Az elképzelés szerint ezen az oldalon keresztül is megjelenne az Országimázs Központ külföldnek szánt propagandája - közölte a Westel Press.

A nevet azonban már évekkel ezelőtt bejegyezték, a domain a Hungary.Network Kft. tulajdona. Ez a cég üzemelteti a Hudir katalógust és a Heuréka keresőt. Radnai Tamás, a Hungary.Network igazgatója az [origo]-nak azt mondta: hivatalos forrásból még nem értesült a hírről, így nem kíván nyilatkozni az ügyben. Eddig sem az Országimázs Központ, sem a Happy End Kft. nem kereste meg a céget. Arra a kérdésre, hogy adott esetben eladná-e a domaint, Radnai azt mondta: "Mindenkivel szívesen tárgyalok."

Tóth István Zoltán, az Országimázs Központ főosztályvezetője az [origo]-nak megerősítette: a Happy End Kft. pályázati anyagában valóban a hungary.com munkacímmel javasolja a kft. az internetes megjelenítés kivitelezését. Az Országimázs Központ azonban három saját domainnal rendelkezik - hungary.hu, magyar.hu, orszagimazs.hu -, ezek valamelyikén lesz a jövőben megtalálható a központ oldala.

A hungary.com a központ részéről szóba sem jött, mivel ellenőrizték, hogy ez a cím már foglalt.

[origo]

Ajánló:

Korábban:

(2001. február 19.)