Az évek óta eredményesen működő Magyar Turizmus Rt.-t az Agrármarketinggel együtt az Országimázs Központba akarják beolvasztani. A Fidesz-frakció turisztikai felelőse azonban fordítva cselekedne: az OK-t olvasztaná be a Turizmus Rt.-be.

Egy országképet formáló csúcsszervezet létrehozásán dolgoznak kormányközeli körökben. Az új szervezetet az Országimázs Központ, a Magyar Turizmus Rt. és az Agrármarketing Centrum egybeolvasztásával építenék fel - tudta meg a Magyar Hírlap turisztikai szakemberektől.

Lasztovica Jenő, Országos Idegenforgalmi Bizottság elnöke és a parlament idegenforgalmi bizottságának alelnöke elmondta az [origo]-nak, hogy hallotta az összevonás hírét, amit azonban nem erősítettek meg neki a gazdasági tárcánál. Szerinte a választások előtt nem lenne célszerű egy ilyen átszervezés, és különben sem az imázsközpont friss szervezetébe kellene beolvasztani az országkép formálásán évek óta eredményesen dolgozó, jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező turisztikai szervezeteket, hanem a Turizmus Rt.-be integrálhatnák az OK-t.

[origo]