Kupa és Helmeczy nagypénteket nyilvánítaná szabadnapnak

Mint az összes keresztény/keresztyén felekezet ünnepét, nagypénteket nyilvánítaná munkaszüneti nappá a két független képviselő. Szerintük Krisztus keresztáldozatának napja nem kirekesztő volta miatt alkalmas szabadnapnak.

Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítását kezdeményezték Kupa Mihály és Helmeczy László független országgyűlési képviselők. A javaslat indoklásában a képviselők kitérnek arra, hogy mint a húsvéti ünnepkör részét, ezt a napot a világ minden keresztény/keresztyén felekezete megünnepli. A képviselők szerint Krisztus keresztáldozatának napja nem kirekesztő volta miatt a legjobb megoldásként kínálkozik, hogy mint az ország lakosai által legelfogadottabb keresztyén/keresztény ünnep munkaszüneti nappá nyilvánítsák.

A kormányfő korábban kezdeményezte, hogy nagyboldogasszony (augusztus 15.) napját nyilvánítsa az országgyűlés munkaszüneti nappá. Idén augusztusban a miniszterelnök fel is kérte a munkaadókat, hogy erre a napra adjanak szabadnapot alkalmazottjaiknak. Végül csak a kormányszervek, a minisztériumok és egyes önkormányzatok dolgozóinak nem kellett e napon munkába menniük.

[origo]

Korábban:

Munkaszüneti nappá tennék augusztus 15-ét
2001. augusztus 15.