Pénz helyett csődbiztost kapott a Jahn Ferenc Kórház

Nem kap rendkívüli pénztámogatást a Jahn Ferenc Kórház és a Nyírő Gyula Kórház sem. Bár mindkét intézménynek hatalmas adósságai vannak, pénzt nem, csak revizori vizsgálatot kapnak. A főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén emellett döntöttek arról is, hogy a Jahn Ferenc Kórház élére csődbiztost rendelnek ki.

A főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén döntöttek arról, hogy csődbiztost neveznek ki a Jahn Ferenc Kórház élére. A Városháza egészségügyi bizottságának korábbi véleménye után a pénzügyi bizottság dönthet a biztos személyéről - tudta meg az MTI.

Az [origo] információi szerint emellett döntés született arról is, hogy a főváros nem ad rendkívüli támogatást sem a Jahn Ferenc Kórháznak, sem a Nyírő Gyula Kórháznak. Annak ellenére, hogy mindkét intézménynek hatalmas, két hónapnál is régebben lejárt adósságai vannak, saját idei bevételeikből kell kifizetniük a hiányt. A városvezetés határozott arról is: e két intézményben revizori vizsgálat derítse ki, miért adósodott el ilyen mértékben a két egészségügyi intézmény.

A Népszava korábbi információi szerint a Jahn Ferenc Kórház 195 millió forintos tartozása már több mint két hónapja lejárt, a Nyírő Gyula Kórháznak 12 milliós a rég lejárt kinnlevősége. A hatvan napon túli tartozás azt jelenti, hogy az intézmények már nem csoportosíthatják át adósságaikat, vagyis a bevételekből már nem tudják kifizetni a két hónapnál régebbi adósságaikat.

Korábban:

Két újabb kórház került csődhelyzetbe