Halálos áldozatok az égő Városi Kórházban

Az újpesti Városi Kórház hármas számú Krónikus Belosztályán bekövetkezett tűzesetben a végleges adatok alapján két ember meghalt és négy másik személy megsérült. A tűz péntek este nyolc óra körüli időben keletkezett az első emeleti kórteremben. A tűz okát vizsgálják, a kórház felelősségét az intézményvezető elismerte.

A 12 nm-es kórteremben négy, 80 év körüli idős beteg tartózkodott, kettőjüket a kórház személyzetének sikerült kimenteni a tűzoltók kiérkezése előtt. A megmentett emberek egyike súlyos- életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, testfelületének csaknem nyolcvan százaléka megégett. Betegtársa súlyos füstmérgezést kapott.

A kiérkező tűzoltók behatoltak az égő kórterembe, kihozták a lángok közül a másik két beteget, de rajtuk nem lehetett segíteni, már halottak voltak. A kórház két alkalmazottja is könnyebben megsérült miközben a betegeket mentették a lángokból. Ők a kézfejükön sebesültek meg.

A tűzoltóknak sikerült percek alatt eloltaniuk a lángokat, így az nem terjedhetett át a kórház további részeire, a többi beteg nem került veszélybe. A tűz okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Küttel Péter a Károlyi kórház főigazgatója (ide tartozik az újpesti kórház is) az [origo]-nak nyilatkozva azt mondta, hogy elegendő pénz lesz a felújításra. A szükséges pénzre a főváros is ígéretet tett. A kórháznak is felelőssége van a tűzben - ismerte el a főigazgató.