Cáfolják a legálisan beszerezhető drogról szóló hírt Gödön

Gödön, az egyik szórakozóhelyen legálisan, az önkormányzat engedélyével árusítanak drogot - állt azon a röpcédulán, amelyből mintegy kétezer darabot dobtak a település postaládáiba. A polgármester a hamis információ miatt a rendőrséghez fordult.

Rendőrséghez fordult a gödi polgármester, miután a városban olyan röpcédulákat terjesztettek, amelyen az önkormányzatot és más hivatalos szerveket hamis színben tüntettek fel. E szerint az egyik vendéglátóhelyen - önkormányzati engedéllyel - legálisan droghoz juthatnak a fiatalok.

Szegedi Sándor polgármester elmondta, hogy a napokban a város több postaládájába cédulát szórt be ismeretlen, így tudatva, hogy a rendőrség, a városi jegyző, a közigazgatási hivatal vezetője engedélyével az év utolsó hetében ingyendrogot kaphatnak a fiatalok az alsógödi Duna-szakaszon üzemelő úszóhajó vendéglőben. "Ez természetesen nem felel meg a valóságnak" - jelentette ki a polgármester.

Az önkormányzat korábban többször is kérte a rendőrséget, ellenőrizze az éttermet, nem folyik-e itt tiltott szerek terjesztése, ám egy alkalommal sem találtak erre utaló jeleket - tette hozzá.

Kelemen Margit, a Dunakeszi Rendőrkapitányság századosa arról tájékoztatott, hogy az ügyben a vizsgálat megkezdődött. Első lépésként azt tisztázzák, hogy milyen jogi kategóriába sorolható a hamis adatokat tartalmazó cédula terjesztése, s ennek alapján nyomoznak majd a tettes után.