Rendőrbe harapott egy zsebtolvaj

A salgótarjáni buszpályaudvaron dulakodás közben egy zsebtolvaj megharapta a vele szemben intézkedő civil ruhás rendőrt. A körözés alatt álló bűnözőt végül járőrök ártalmatlanították. A sérült rendőr sebe szerencsére nem súlyos.

Zsebtolvaj harapott meg egy rendőrt a salgótarjáni távolsági buszpályaudvaron. A várakozók között garázdálkodó zsebtolvaj akkor bukott le, amikor egy idős hölgy észrevette, hogy eltűnt a tárcája. A közelben állók a mögötte álló fiatalembert gyanúsították meg, aki ekkor kiejtette kezéből a tárcát.

A két kollégájával éppen a buszmegállóban várakozó Uzelmann Anta rendőr-százados ekkor igazoltatni próbálta a férfit, aki azonban menekülni próbált, majd dulakodni kezdtek. A tolvaj többször is megrúgta a rendőrt, akinek két társa sietett a segítségére és a földre teperték a bűnözőt. Megbilincselni azonban nem tudták, mert civil ruhában voltak. A dulakodásban a tolvaj a százados jobb hüvelykujjába harapott.

A tolvajt végül járőrök fogták el és állították elő. Kiderült róla, hogy körözi a balassagyarmati börtön, mert nem vonult be letülni lopás miatt kapott 8 hónapos büntetését. A vizsgálat megindult az ügyben, a férfit elszállították a börtönbe.