"Nem volt olyan akció Budapesten, amelyben elfogták az al-Kaida terrorszervezet tagját, de ha lett volna, sem mondhatnám el" - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Két vasárnapi lap ugyanis arról számolt be, hogy január végén Budapesten fogtak el egy férfit, aki kapcsolatban állt az al-Kaida terrorszervezettel.

"Nem volt olyan akció Budapesten, amelyben elfogták az al-Kaida terrorszervezet tagját, de ha lett volna, sem mondhatnám el" - mondta az [origo]-nak Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs igazgatója. Al-Kaida tegotnem, de egy köztörvényes arab származású bűnözőt valóban elfogtak január 24-én. A férfi azonban semmilyen kapcsolatban sem állt a terrorszervezettel.

A Vasárnapi Blikk, és a Színes Mai Lap vasárnap arról számolt be, hogy január 24.-én a Józsefvárosban a magyar rendőrség és az FBI emberei négy arab férfit fogtak el, egyikük kapcsolatban áll az al-Kaida terrorszervezettel. Az arabok egy alapítvány működtettek, amely pénzt utalt át a New York-i terrortámadást finanszírozó cégeknek. Az akciót - a Blikk értesülése szerint - a Rákóczi úton, a Grand Hotel mellett hajtották végre, az ORFK terrorelhárító szolgálatának különlegesen kiképzett munkatársai. A Hassan névre hallgató al-Kaida tagot a magyar hatóságok a legrövidebb időn belül kiadják, vagy talán már ki is adták az Amerikai Egyesült Államoknak-írja a lap. Az FBI nem nyilatkozott az ügyről, azt mondták, hogy az FBI nem nyilatkozhat olyan letartóztatásokról, melyek egy másik ország területén történtek, erre csak a helyi rendőröknek van jogosultságuk.