Kudarcok a móri nyomozásban

Eddig semmilyen eredményt nem tudott felmutatni a rendőrség a móri bankrablás ügyében. Az "összefüggésbe hozottak" egyikéről kiderült, hogy nem valószínű, hogy bármi köze lett volna a móri vérengzéshez, a másik férfit viszont nem találják. A banki kamerák valószínűleg érdemi információt nem tartalmaznak, a rablók menekülési útját is csak 100 méterig tudja meghatározni a rendőrség. A szemtanúkat és az elmondásuk alapján készült fényképeket illetően is nagy a káosz.

Óriási lendülettel indult a móri mészárlás után a nyomozás, de ez egyelőre semmilyen eredménnyel nem járt.  Több ezer rendőr indult rá az ügyre, lezártak utakat és határokat, és két órával a tragikus események után már neveket és fényképeket is közölt a rendőrség. Mára azonban a részeredmények többségéről kiderült, hogy ezek valószínűleg nem fognak elvezetni a tettesekhez.

A két "összefüggésbe hozott" közül az egyikről - Horváth Szilárdról - kiderült: nem nagyon valószínű, hogy bármi köze is lenne ehhez az ügyhöz. Ezt a nyomozást vezető Kovács Lajos is elismerte, amikor azt nyilatkozta, hogy túlléptek Horváth Szilárdon. Farkas Róbertet pedig még mindig keresik, illetve várják, hogy önként jelentkezzen.

Nincs minden rendben a szemtanúk vallomásaira alapozott személyleírásokkal sem. Kovács Lajos azt is elismerte, hogy ezen a területen nagy a káosz. A bankrablás után néhány órával már az ORFK honlapján volt az "összefüggésbe hozottak" képe, azóta azonban már egész más személyleírások vannak az oldalon. Közben készül három új fantomkép is, ezek valószínűleg olyan emberekről készülnek, akikről eddig szó sem esett. Az újabb három képet három szemtanú elmondása alapján készítette a szakértő, azonban összesen hét tanú látta a támadókat. Az ezredes elmondta, hogy eddig azért nem hozták ezeket a képeket nyilvánosságra, mert az még nagyobb káoszt okozott volna. Néhány nap múlva közzéteszik a rajzokat, így a rendőrség arra számít, hogy ezrével érkeznek majd a bejelentések, és a nyomozók nem győznek majd utánajárni az információknak.

A pénzintézetben készült videofelvétellel kapcsolatban is ellentmondó hírek kerültek napvilágra. Kovács Lajos az [origo]-nak azt mondta, hogy vannak felvételek, de csak fényképek készültek, amik rossz minőségűek. Jelenleg dolgoznak ezeken.

Miközben több ezer rendőrt vetettek be a bankrablás után, a jelenleg rendelkezésre álló információk és adatok alapján az elkövetők menekülési útvonala a bűncselekmény helyszínétől mindössze 100 méter távolságig határozható meg.

Ajánlat:

Itt elolvashatja az [origo] összes cikkét a móri bankrablásról

Korábban:

Vérminta Horváth Szilárdtól