A leendő sportminiszter, aki nincs se a foci Eb, sem az olimpia ellen, népszavazást akar az olimpiai pályázatról. Jánosi György minden megkezdett programot folytatna, amelynek érvényes szerződése van és a minisztériumi struktúrán sem változtatna.

Meg kell várni az olimpiáról készített hatástanulmány elkészültét, hogy lehessen tudni, milyen költségekkel járna egy esetleges rendezés, és a létesítményeket hogyan lehet hasznosítani - válaszolt Jánosi György ifjúsági és sportminiszter jelölt a bizottsági meghallgatáson az olimpiával kapcsolatos kérdésekre. A miniszteri poszt várományosa népszavazást tűzne ki az olimpiai rendezésről, valamint a futball Európa bajnokságnak sincs ellene.

Jánosi kezdeményezné a stadionrekonstrukciós beruházások átvilágítását, mert szerinte sok jogsértés történt. A programot egyébként kiterjesztené más sportágak létesítményeinek felújítására. Minden érvényes szerződéssel rendelkező megkezdett programot folytatunk - hangsúlyozta a miniszter-jelölt.

A minisztérium struktúrája nem változik, a szakemberek is maradhatnak - mondta Jánosi György, aki az MSZP országos választmányának tagja. Marad például Szekeres Pál helyettes államtitkár.

A sport központi támogatását megduplázná a leendő miniszter, aki kifogásolta, hogy a ping-pong nem kapott támogatást a Héraklész programból. Jánosi a diáksport támogatását is fontosnak tartaná.

Jánosi Györgyöt a bizottság 11-10 arányban támogatta.

ajánlat:

A miniszterjelöltekről szavaznak ma a bizottságok