A KDNP elnöke tizenkét egykori kereszténydemokrata minisztert és államtitkárt szólított fel, hogy járuljanak hozzá személyükre vonatkozó adatok nyilvánosságra hozásához.

A Medgyessy-kormány tagjai, valamint a Horn-kormány szabad demokrata miniszterei és államtitkárai után a Kereszténydemokrata Néppárt egykori miniszterei és helyettesei is járuljanak hozzá, hogy a Mécs-bizottság nyilvánosságra hozhassa személyükkel kapcsolatos információkat - szólította fel az egykori párttagokat a KDNP elnöke. Bartók Tivadar hasonló nyilatkozatra kérte fel azokat, akik nem KDNP-tagként kaptak megbízást, de magukat kereszténydemokrata politikusoknak tartják.

Az Antall-kormányból négy minisztert (Füzessy Tibor, Latorcai János, Varga László és Surján László) és három államtitkárt (Isépy Tamás, Lukáts Miklós és Pálos Miklós), az Orbán-kormányból három minisztert (Harrach Péter, Mikola István, Nógrádi László) és két államtitkárt (Simicskó István és Benyhe István) szólított fel, illetve kért fel a KDNP elnöke.

Hétfőn a Medgyessy-kormány tagjai járultak hozzá, hogy a Mécs-bizottság a róluk kapott információkat nyilvánosságra hozza. Az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor is bejelentette, hogy a Horn-kormány SZDSZ-es miniszterei és államtitkárai is engedélyt adnak arra, hogy a vizsgálóbiztottság adataikat nyilvánosan kezelje.

Az MSZP elnöke, Kovács László külügyminiszter szerint a Horn-kormány szocialista tagjai is követik a Medgyessy-kormány miniszterei példáját, és megadják a felhatalmazást a vizsgálóbizottságnak, hogy a róluk szóló adatokat hozzák nyilvánosságra. A volt honvédelmi miniszter, Keleti György, közleményben hatalmazta fel bizottságot az esetleges adatainak közzéttételére.