Bizonyítékok hiányában megszüntették az eljárást az Erzsébet hídi blokád miatt eljárás alá vont férfi ügyében. A keddi tárgyaláson ugyanis sem a férfi, sem a rendőrség jogi képviselője nem jelent meg, így a bíró érdemi tárgyalás nélkül, az iratok alapján hozta meg végzését.

Az üres tárgyalóteremben, az újságíróknak olvasta fel jogerős végzését a bíró az Erzsébet hídi blokád miatt indított perben. Sem az eljárás alá vont, rendzavarással gyanúsított férfi, sem pedig a rendőrség jogi képviselője nem jelent meg a keddi tárgyaláson. Ráadásul a rendőrség által ígért tanúk: egy, a hídon intézkedő rendőr és a hídblokád alatt a rendőröket irányító parancsnok sem jelent meg a bíróságon. Nem érkezett meg a rendőrök által korábban ígért videofelvétel sem.

A tárgyalást még július 5-én, a demonstráció másnapján akarták megtartani. Akkor éppen azért napolták el a tárgyalást, mert a tanúk nem tudtak megjelenni a bíróságon és a videofelvétel sem állt rendelkezésre. A bíró kedden közölte: nem vár tovább arra, hogy az ügyben szabályszerűen idézettek megjelenjenek.

Az eljárás alá vont férfit azzal gyanúsította a rendőrség, hogy ellenállt a rendőri intézkedésnek a július 4-i demonstráció alatt, ezzel rendzavarást követett el. A férfi ezzel szemben tagadta, hogy ellenállt volna a rendőröknek. Korábbi kihallgatásán azt állította, hogy autóval ment a hídra, aztán ide-oda állt, hogy a kocsi ne zavarja a rendőri intézkedést, végül a budai hídfő irányába távozott. Ám ekkor motoros rendőrök megállították, igazoltatták, majd hosszas tanakodás után előállították. Az eljárás során a rendőrségnek kellett volna bizonyítania a férfi bűnösségét.

Összesen öt embert állítottak bíróság elé a július 4-i Erzsébet hídi és Kossuth téri demonstrációk után. Közülük kettőt pénzbírsággal sújtott a bíróság, három embert felmentettek.