Ma dönt az MDF Boros Imréről

A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja ma dönt arról, kizárja-e Boros Imrét a frakcióból. Az Orbán-kormány PHARE-miniszterét azért kérték fel a távozásra, mert nem mondott igazat állambiztonsági múltját illetően. Boros nem távozik önként, azt kérte, titkos szavazás döntsön sorsáról.

A Magyar Demokrata Fórum parlamenti képviselőcsoportja kétnapos frakcióülésének második napján, pénteken dönt arról, kizárják-e Boros Imrét a frakcióból, ahogy azt képviselőcsoport etikai bizottsága javasolja. Az Orbán-kormány PHARE-miniszterét, aki Fidesz-MDF-jelöltként került az idei választásokon a parlamentbe korábban kilépésre szólították fel, mivel nem mondott igazat állambiztonsági múltját illetően. Először tagadta, majd beismerte az együttműködést a BM III-as főcsoportfőnökségével.

Boros azonban úgy határozott, hogy nem tesz eleget a felszólításnak, hanem lehetőséget kér a frakció előtti személyes meghallgatásra. A képviselő szerdán közölte: a felkínált távozással a frakcióból azért nem kíván élni, mert az egyetértését jelezné az MDF elnökségének határozatával és módszereivel. Boros Imre azt kérte az MDF parlamenti képviselőcsoportjától, hogy a frakcióülésen a személyét érintő kérdésben tartsanak titkos szavazást.

KAPCSOLÓDÓ CIKK