A száznapos programról a Városligetben

A kormány első száz napjának eredményeiről számoltak be a miniszterek az érdeklődőknek vasárnap a Városligetben. Az MSZP és az SZDSZ "Kormány a tettek mezején" elnevezésű nagygyűlésén beszédet mondtak a kormánypártok elnökei, és a miniszterelnök is.

"Kormány a tettek mezején" címmel sátras, mindenki számára nyilvános találkozót tartott vasárnapra a Városligetbe, a Petőfi Csarnok melletti nagyrétre az MSZP és az SZDSZ. Ott volt a választások utáni kormányavató fesztiválhoz hasonló rendezvényen valamennyi tárca vezetője és politikai államtitkára, akik a minisztériumok sátrainál beszélgettek az érdeklődőkkel. Találkozni lehetett több polgármesterjelölttel is.A miniszterek beszámoltak a kormány első száz napjának eredményeiről, illetve a helyszínen feltett kérdéseket is megválaszolták

A kormány tartja a szavát, mert megvalósította, amivel a választók megbízták - hangoztatta a miniszterelnök. Medgyessy Péter kijelentette: egy közös haza, egy közös nemzet létezik; nincs és nem lesz két közszolgálati televízió az adófizetők pénzéből, mert nem lehet két Magyarország sem. - Magyarságunkban megerősödve, a közös Európában, jólétben akarunk élni - hangsúlyozta a miniszterelnök. Szavai szerint a kormány erejét nem a hatalma adja, hanem azok, akik mögötte állnak. Közvélemény-kutatási adatokra utalva azt mondta: a felmérések szerint ma félmillióval többen támogatják a kormányt, mint korábban.

Az MSZP elnökének meggyőződése szerint az október 20-i önkormányzati választáson "ismét meg fogják nyerni a választók többségének a bizalmát". Kovács László hozzátette: a hivatalba lépett kormány nem száz nap türelmet kért, hanem száz nap cselekvést vállalt. Elmondása szerint a programban vállaltakat teljesítették és ezzel legalább négymillió ember életkörülményein javítottak. Az ellenzék kritikáját úgy értékelte: megpróbál olyat számon kérni, amit nem ígértek. A szocialista pártelnök úgy fogalmazott: a Fidesz a választási vereséggel járult hozzá a száznapos program teljesítéséhez. Kovács László szerint az önkormányzati választáson azért érdemes az MSZP jelöltjeire szavazni, mert a szocialisták bebizonyították, hogy szavatartóak és elmondása szerint jól felkészültek, az emberek dolgai iránt érzékeny, tisztességes emberek, akik közt minden korábbinál több a fiatal.

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke példákat sorolva leszögezte: a kormány és a koalíció pártjai tartották szavukat és betartották ígéreteiket. A programot értékelve úgy vélte: a kormány évtizedes lemaradásokat pótolt és igyekezett megalapozni a jövőt. A szabad demokrata pártelnök hangsúlyozta Magyarország európai uniós csatlakozásának fontosságát, amely szerinte esély a "gyermekeink és unokáink számára". Kuncze Gábor kijelentette: az SZDSZ az ország fejlődése, modernizációja mozgatóerejének a garanciája lesz.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK