Botrány Faludy születésnapján

A Szent István körúti lakása körüli huzavona miatt botrányba fulladt a neves költő, a Kossuth díjas Faludy György kilencvenkettedik születésnapjára rendezett fogadás.

A botrány akkor kezdődött, amikor Demszky pohárköszöntőjében megígérte, hogy rövidesen rendeződik a költőnek a nemzet ajándékaként kapott Szent István körúti lakásának sorsa. A HavariaPress szerint a kilencvenkettedik születésnapját ünneplő költő ekkor felállt és közölte hogy ő már nem hisz az ilyen hazugságokban, mivel ma kapta kézhez a főváros levelét, melyben arról tájékoztatják, hogy vagy fizessen bérleti díjat, vagy vásárolja meg a lakást.

A költő bejelentette, hogy rövid időn belül kiköltözik a Szent István körúti lakásból és felesége másfél szobás lakásában fognak élni. A költő felesége a hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, azért döntöttek a kiköltözés mellett, mert ez a cirkusz méltatlan férje nevéhez és életéhez. Korábban felajánlották valamennyi spórolt pénzüket- tizenötmillió forintot- de ezt az önkormányzat nevetségesnek tartotta.