Sérült a választások tisztasága Hevesben

Egyebek mellett sérti a választások tisztaságát és a választási törvényt az a szórólap, amelyet péntek éjjel, vagy szombat hajnalban dobáltak be számos Gyöngyösi postaládába. Az egyik polgármester-jelöltet becsmérlő iratról azt nem lehetett megállapítani, hogy a kampánycsendet is megsértette volna.

A választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseit, a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlást és a választás tisztaságát sérti egy Gyöngyösön terjesztett szórólap - állapította meg vasárnapi ülésén a helyi választási bizottság.

Kenyér Béla, a bizottság elnöke elmondta, hogy a testület az egyik jelölő szervezet, illetve egy magánszemély egymástól független kérésére ült össze. Mindketten azt állították, hogy szombaton reggel az egyik jelölő szervezet polgármesterjelöltjét rossz színben feltüntető szórólapok lepték el a városban a postaládákat, és a kampánycsend megsértésének megállapítását kérték.

A bizottsági elnök közölte, az ülés során nem sikerült megállapítaniuk, hogy az ismeretlen eredetű szórólap még pénteken éjfél előtt, vagy már szombaton került a levélszekrényekbe, ezért nem állapították meg a kampánycsend megsértését. A testület azonban úgy foglalt állást, hogy a szórólap megsértette a választási eljárásról szóló törvényt - közölte Kenyér Béla.

KAPCSOLÓDÓ CIKK