Rendőröket késeltek meg Móron

Súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak két rendőrt kórházba, miután egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi késsel megsebezte őket. A rendőröket a mentősök hívták ki a beteghez, akit kezelésre kellett volna szállítaniuk, de nem bírtak vele.

Életveszélyesen megsebesített két rendőrt Móron egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi hétfőn; a rendőröket megoperálták, a szurkálót a pszichiátriára szállították. R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a rendőröktől a mentősök kértek segítséget egy pszichiátriára beutalt beteg elszállításához.

A férfi megtámadta a kiérkező rendőröket, és egy szerszámnyélre szerelt késpengével az egyiküket mellkason, a másikat arcon szúrta. A szúrást követően az erősen vérző rendőrök állampolgári segítséggel ártalmatlanították és megbilincselték a férfit. A két súlyosan sérült rendőrt a móri kórház intenzív osztályára szállították.

Juhász Tivadar kórházigazgató elmondta, mindkettőjüket megoperálták. Egyikük súlyos mellkasi sérüléseket szenvedett, a másikat a nyelvgyöknél érte a szúrás. Mindketten erősen kivérzett állapotban kerültek a kórházba, transzfúzióra is szorultak. Állapotuk életveszélyes, de nem kritikus. A szurkálót a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállították.