A múlt hét végi patthelyzet után Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője úgy látja: az MSZP sokat lépett előre a szerdai javaslatokhoz képest. Szerinte ha még egy-két konkrétumban meg tudnak állapodni, akkor a napokban aláírható a koalíciós szerződés. Az SZDSZ ugyanakkor továbbra is ragaszkodik Székely Gábor bizottsági tagságához, akit az MSZP nem szívesen lát a Városházán.

Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője az [origo]-nak tagadta azt a lapértesülést, miszerint a hétvégén interneten egyeztették a koalíciós szerződés részleteit. Mint mondta, összesen annyi történt, hogy egy rádiófelvételen Gy. Németh Erzsébet közölte: küld egy e-mailt az álláspontjukról. Ezt a levelet hétfőn kapta meg Bőhm és délután válaszolt is rá.

A szabad demokrata frakcióvezető úgy látja: az MSZP elég sokat lépett előre a szerdai javaslatokhoz képest. "Ha világosan fogalmazunk a hatásköröket illetően, és azt mindkét fél elfogadja, akkor akár a napokban meg tudunk állapodni" - közölte Bőhm. A világos fogalmazásra leginkább a pénzügyi főpolgármester-helyettes hatáskörét illetően van szükség. Bőhm szerint az MSZP miközben azt szorgalmazza, hogy a szakmai felügyeletet az adott terület főpolgármester-helyettese lássa el, a gazdasági kérdésekben a szocialisták legutóbb azt javasolták, hogy Atkári János pénzügy főpolgármester-helyettesnek egyeztetnie kelljen egyes kérdésekben.

Kérdésre válaszolva azt is mondta: ragaszkodnak ahhoz, hogy Székely Gábor legyen a tulajdonosi bizottság alelnöke. Szerinte ezzel kapcsolatban a szocialisták nem tudtak hatékony ellenérvet felhozni. Továbbra is függőben van a programegyeztetés, de Bőhm szerint ez is megoldható lenne a napokban.

Gy. Németh Erzsébet, az MSZP budapesti frakcióvezetője még nem látta Bőhm válaszát, de előzetesen nyilatkozva reményét fejezte ki, hogy meg tudnak végre egyezni. Azzal kapcsolatban, hogy az SZDSZ ragaszkodik Székelyhez, Gy. Németh közölte: ez nem Székely-probléma. "12 éve az a gyakorlat, hogy a tulajdonosi bizottságnak nem lehet külsős bizottsági tagja. Ha az SZDSZ ezt a gyakorlatot meg kívánja változtatni, akkor a közgyűlés pártjaival egyeztessen a módosításról" - mondta a szocialista frakcióvezető az [origo]-nak. Gy. Németh a többi vitás kérdésről szólva elmondta: semmi új, plussz egyeztetést nem jelent az, hogy Atkári Jánosnak egyeztetnie kell a kérdéses terület képviselőivel.