Az új tagok előtti nyitásról döntött a Centrum párt pénteki kibővített közgyűlése Budapesten. A párt decemberben módosítja alapszabályát, új tagok felvételére januárban kerülhet sor.

Kupa Mihály pártelnök a közgyűlést követően elmondta: mindképpen azt szeretnék, ha a Centrum demokratikus, alulról építkező és a tagságra jelentkezők számára nyitott párt lenne. - Egy ilyen exkluzív pártot nem lehet fenntartani a továbbiakban - mondta Kupa Mihály, jelezve: csak ezen a közgyűlésen 30-an kérték tagfelvételüket.

A pártelnök tájékoztatása szerint a testület úgy döntött, hogy decemberben módosítják az alapszabályt, és az új tagok felvételére januárban kerülhet sor. A nyitás azt is jelenti, hogy újra kell választani a közgyűlést - amely jelenleg az alapítókból áll - és a párt elnökségét is.

Kupa Mihály szólt arról, hogy értékelték az önkormányzati választásokon elért eredményt, és a kialakult országos hálózatra építik fel a pártot. Más témáról szólva a pártelnök hangsúlyozta: a Centrum támogatja az európai uniós csatlakozást, egyetértenek az április 12-i népszavazással, de a társadalmat fel kell készíteni a belépést követő változásokra.