Minden idők legnagyobb magyar lottónyereményét, 2 milliárd 800 millió forintot vihet haza az, aki a héten egyedül találta el az öt kisorsolt számot. Szombat este kihúzták a számokat, az azonban csak vasárnap este hét órakor derül ki, hogy sok egymást követő sikertelen hét után ezúttal lesz-e ötös találat.

Kisorsolták az ötöslottó 51. heti számait. Telitalálat hat és fél hónapja volt utoljára az ötöslottón, s a jackpot a héten már közel került a hárommilliárdhoz. Ha szombaton egy nyertes lenne, 2800 millió forintot vihetne haza. A számok: 33, 42, 50, 69, 85. Az 51. heti nyertes Joker szám: 1 1 1 4 7 0. A Joker főnyereménye 32 millió forint.

Forrás: ORIGOSomorai László kommunikációs igazgató az [origo]-nak elmondta: aki a sorsoláson látta, hogy az általa bejelölt számokat húzták ki, azonnal jelentkezhet a nyertesek telefonszámán, a részvénytársaság azonban vasárnap estig nem ad hivatalos tájékoztatást. Közel 200 millió - ebből csak a múlt héten 16 és félmillió - ötöslottó alapjátékot küldtek be június 8. óta a szerencsevadászok - áll a Szerencsejáték Rt. közleményében.

Mint arról korábban írtunk, szakemberek szerint árnyoldalai is vannak annak, ha valaki hirtelen hihetetlenül nagy összeghez jut. Gyakran okoz komoly megrázkódtatást a hirtelen jött nagy öröm, illetve megromolhatnak a váratlanul túl gazdaggá vált nyertes emberi kapcsolatai. Sokan rablótámadástól kezdenek félni, szoronganak. De az sem zárható ki, hogy a nyertes az óriási pénzösszegtől megnyugszik, és kiegyensúlyozott lesz.

A nyertes a főnyereményt készpénzben nem veheti föl, 2 millió forint felett ugyanis a Szerencsejáték Rt. csak bankszámlára utalja át a pénzt. Ha külföldi állampolgár nyerné az összeget, ő is csak magyarországi bankba kérheti az átutalást. A nyertes a sorsolás napjától számított 90 napig jelentkezhet a nyereményért.

Fotó: Szerencsejáték Rt.