Várhatóan két hét múlva vádat emelnek a MERT 2000 Rt. vezetője ellen, akivel szemben az előző kormány idején született Millenniumi Országjáró és a Magyarország mindannyiunké című kiadványok túlszámlázása miatt indult nyomozás - értesült a Népszabadság. Az Országimázs Központ és a Happy End, valamint az Ezüsthajó Kft. Között létrejött szerződések ügyében tovább vizsgálódik a rendőrség.

A Népszabadság értesülése szerint a rendőrség várhatóan két héten belül vádemelési javaslattal zárja le a MERT 2000 Rt. vezetője, T. Szabolcs ellen folyó nyomozást. A cégvezetővel szemben az Orbán-kormány által finanszírozott kiadványok - a Millenniumi Országjáró és a Magyarország mindannyiunké - állítólagos túlszámlázása miatt indult eljárás.

T. Szabolcsot tavaly novemberben tartóztatta le az első fokon eljáró bíróság, védőjének kérésére azonban másodfokon szabadlábra helyezték. A MERT 2000 Rt. a Miniszterelnöki Hivatalon belül műkődő Országimázs Központnak dolgozó Happy End Kft.-től kapta a megbízást a Millenniumi Országjáró című kiadvány elkészítésére. A cég aztán továbbadta a munkát a Szikra Lapnyomdának, amely alig több mint 867 millió forintot számlázott a MERT-nek az újság elkészítéséért. A T. Szabolcs által vezetett cég ugyanakkor már egymilliárd 763 millió forintos számlát nyújtott be a Happy End Kft-nek.

A rendőrség szerint sem a Happy End, sem a MERT nem vett részt az újság elkészítésében, de mivel ez a két cég beékelődött a Szikra Lapnyomda és az Országimázs Központ közé, így a Miniszterelnöki Hivatalt 896 millió forintos kár érte.

A MERT 2000 Rt. vezetőjét azzal is gyanúsítják, hogy egy másik - szintén az imázsközpont által finanszírozott - kiadvány, a Magyarország mindannyiunké elkészítését is túlszámlázta, méghozzá közel 36 millió forinttal.

A Népszabadság információi szerint a rendőrség folytatja a nyomozást az Országimázs Központ és a Happy End, valamint az Ezüsthajó Kft. Között létrejött szerződések ügyében.