Szolnokon ülésezik a kormány árvízügyben

Az újabb építésű árvízvédelmi létesítményeket is megtekintik a kormánytagok Szolnokon a kihelyezett kormányülésen. A miniszterek és államtitkárok a hatékonyabb árvízvédelmet célzó továbbfejlesztett Vásárhelyi-tervről tárgyalnak, de mellette más programokon is részt vesznek.

Megkezdődött a kormány szerdai kihelyezett ülése a szolnoki városházán; az ülés napirendjén kiemelten szerepel a Tisza-völgy árvízvédelmi biztonságát növelő Vásárhelyi-terv továbbfejlesztett változatának megvitatása. A kormány tagjai - akik vonattal érkeztek a Szolnokra - a kabinet ülése előtt a szolnoki civil szervezetek képviselőivel folytattak egyórás tárgyalást.

Az ülést követően a kormánytagok megtekintik a Tisza városi szakaszán, valamint a Tiszaligetben megvalósult árvízvédelmi beruházásokat. A kormányszóvivői tájékoztatón részt vesz Kóródi Mária környezetvédelmi és vízügyi miniszter, illetve Szekeres Imre, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára. A kormánytagok az árvízvédelmi kérdésekről szóló ülés mellett más programokon is részt vesznek.

Csehák Judit egészségügyi, szociális és családügyi miniszter a február 9-én tűzkárt szenvedett szolnoki Hetényi Kórházban tesz majd látogatást. Kiss Péter foglalkoztatási és munkaügyi miniszter pedig már alá is írt egy megállapodást Tokár Istvánnal, a megyei közgyűlés elnökével egy 126,9 millió forint értékű a megyei ár- és belvízvédelmi helyzetének javítására hivatott közmunkapályázat kiírásáról.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK