Közlekedés - kedd

Budapest

Csatornáznak a Várban a Szentháromság téren, valamint az Országház utcában a Kard utca és a Petermann bíró utca között. A munkaterületnél csak egy szűk sáv járható, de a Várbusz közlekedése zavartalan.

Az Árpád híd Pestre vezető oldalán a budai hídfő és a szigeti lejáró között leszűkítették a sávokat és 50 km/órás sebességkorlátozást vezettek be, mert felújítják a járdát.

A III. kerületben a Bécsi úton a bevásárló központ előtt mindkét oldalon sávszűkület lassítja a haladást a villamossínek mellett, mert jelzőlámpás csomópontot építenek. A Testvérhegyi utat lezárták, mert csatornát építenek a 31. számtól a Kékfestő utcáig, valamint a Kapaszkodó utca és a Harsány lejtő között egy szakaszon.  A terelőút a Kékfestő utca.

Lomtalanítanak Újpesten, ezért a kerület határa-Árpád út-István út- Deák Ferenc utca -Nádor utca -Fóti út által határolt területen belül.  A kihelyezett lomok és a szállítójárművek időszakosan útszűkületet okozhatnak.

A Belvárosban a Bajcsy Zsilinszky utat a Báthory utcánál keresztben felbontják kábelfektetés miatt, de irányonként két sávot biztosítanak a forgalom részére.  

A XIV., Zichy Géza utcában csatornát építenek, ezért mától az utcát lezárják az Ajtósi Dürer sor és az Abonyi utca között. A Thököly út felől ez az útszakasz zsákutca lesz. Az Abonyi utcát egyirányúsítják a Zichy Géza utca felől az Izsó utcáig.

A Petőfi híd budai hídfőjénél a Pázmány Péter sétányon útfelbontásokra kell számítani, mert egy új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

A Bocskai úton a Fehérvári úti kereszteződésben mindkét irányban sávlezárás nehezíti az áthaladást az átépítések miatt. A Petőfi híd felől érkezők nem kanyarodhatnak be balra, a Fehérvári útra, ezt korábban a Bogdánfy utcánál tehetik meg. A XI., Vásárhelyi Pál utcában felújítják az útburkolatot, ezért időszakos lezárásokra kell fölkészülniük az autósoknak. A 40E és az 53-as autóbuszok a Móricz Zsigmond körtéren, az ún. íves házak előtt közlekednek.

A XII., Virányos utat egyirányúsították a Zugligeti úttól a Kútvölgyi útig közműépítés miatt.

A XIII., Váci úton a Szekszárdi utca és az Árva utca között új csomópont épül, ezért befelé sávlezárás lassítja a haladást. A Tüzér utcában csatornát építenek, ezért a Bulcsú utca és a Dévai utca közé eső szakaszra mától nem lehet behajtani. A Bulcsú utcában útszűkület lesz.

Soroksáron a Könyves utcát lezárták a Zománc utca és az Erzsébet utca között közműépítés miatt. A forgalmat a Wekerle Sándor utcába terelik el, melyet ideiglenesen kétirányúsították.

Vidéki utak

Országszerte jól járhatóak az utak, köd sehol sem nehezíti a közlekedést.

A személyautósoknak kifelé Sopronnál és Hegyeshalomnál fél órát kell. A teherautósoknak kifelé Sopronnál és Hegyeshalomnál egy órát, Rábafüzesnél két órát kell várakozniuk.

A 3-as főúton a bükkábrányi bányánál vízátfolyás miatt nem lehet közlekedni. Az M3-as felé kell kerülni. A 37-es főúton Szerencsen a 27-es km-nél körforgalmi csomópont épül. A munka félpályás lezárással jár. A 43-as főúton, Szegeden a Bertalan-híd bal oldali járdáját és a külső sávját felújítás miatt lezárták. A 44-es főút gyulai elkerülő szakaszán a 134-es km-nél gyalogos aluljáró épül. Félpályás lezárás érvényes.

A 10-es főúton Dorognál a kesztölci elágazás és Tát között csak a 12,5  t-nál könnyebb  gépjárművek közlekedhetnek. A nehezebb gépkocsiknak Esztergom-Kertvároson keresztül a 117-es főút felé kell kerülőt tenni. A közelben Zsámbékon, Tökön, Perbálon és Tinnyén a 12,5 tonnánál nagyobb  teherautók csak engedéllyel közlekedhetnek.

Tiltják a mezőgazdasági vontatók és a lassú járművek forgalmát Szolnokon a Szabadság tér és az ártéri híd melletti körforgalom közötti szakaszon. A korlátozás a napi csúcsforgalmi időszakra vonatkozik.