MTV: Gyulaival tárgyalnak az elnökségről

Hetek óta egyeztet általa megnevezni nem kívánt személyekkel a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjának esetleges elvállalásáról Gyulai István volt sportriporter, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára.

A Népszabadság csütörtöki számában megjelent hírt maga az érintett erősítette meg. Gyulai István szerint a megkeresésből úgy érzi, ő lehetne az a minden oldal számára elfogadható induló a posztért, aki garantálhatná a médium független, közszolgálati működését.

Közlése szerint a tárgyalások a múlt hét végén azon akadtak meg, hogy a monte-carlói munkájával kapcsolatos kötelmei miatt a tisztség elvállalásának feltételéül azt támasztotta: társadalmi munkában vezethesse az MTV-t egy jó, operatív csapat élén; hozzátette, erre azonban nem nyújt lehetőséget a médiatörvény.

Gyulai István kiemelte: nem tartaná tisztességesnek, ha "azonnal", vagyis hat hónapos felmondási ideje kitöltésével távozna a nemzetközi szervezettől, így csak olyan megoldást tud elfogadni, amely nem kényszeríti monte-carlói tevékenységének feladására.

Azt, hogy indul-e a néhány héttel ezelőtt kiírt tévéelnöki pályázaton, e feltétel teljesülésétől tette függővé, hozzátéve, "egy becsületes, helyét megálló" pályázat 90 százalékát már elkészítette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK