Megkísérelték kihallgatni azt a férfit, aki a múlt héten tűzpárbajban lelőtt egy rendőrt a fővárosban. Engel Zoltán azonban nem tatt vallomást. A lelőtt rendőr alezredest szerdán temették el Cegléden.

Továbbra sem tett vallomást Engel Zoltán, aki múlt héten kedden a főváros II. kerületében egy családi házat készült kirabolni, a tűzpárbajban azonban lelőtt egy rendőrtisztet, és ő maga is megsebesült, majd elfogták. Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője elmondta: szerdán megkísérelték kihallgatni a Tököli Büntetés-végrehajtási Intézet kórházában lévő férfit, aki azonban továbbra sem tett vallomást. Borbély Zoltán szerint Engel Zoltán véglegesen nem tagadta meg a vallomástételt, de a gyanúsított joga, ha nem akar, akkor nem tesz vallomást.

Múlt héten csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) Engel Zoltánt előzetes letartóztatásba helyezte, s aznap átkerült a tököli rabkórházba. A BKKB az előzetes letartóztatásba helyezést azzal indokolta, hogy cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet hivatalos személy sérelmére, több emberen elkövetett emberölés kísérlete bűntettének megállapítására.

Borsos József rendőrt, aki a tűzpárbajban életét vesztette, a belügyminiszter posztumusz alezredessé léptette elő, s hősi halottá nyilvánította. Cegléden temették el szerdán.