Több dugó a tilosban hagyott autók miatt

Tovább romlott a fővárosi közlekedés helyzete, mióta a rendőrség nem szállítja el a tilosban parkoló autókat. A rendőrség szerint egyre szemtelenebbek az autósok, akik sok esetben elfoglalják az áruszállítóknak kijelölt rakodóhelyeket is.

Mióta egy jogvita miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nem szállítja el a tilosban parkoló autókat, tovább romlott az amúgy is kaotikus forgalmi helyzet Budapesten. A BRFK Közlekedésrendészete szerint az autósok egyre inkább elszemtelenednek. Még olyan eset is előfordult, hogy az utasoknak kellett arrébb tenniük egy autót a sínről, hogy a villamos tovább tudjon haladni - mondta a Magyar Hírlapnak Lalák Ferenc, a BRFK főosztályvezető-helyettese.

Gondot okoz az is, hogy egyes autósok parkolóhelyként használják az áruszállítóknak kijelölt rakodóterületeket is. A fővárosi önkormányzat alosztályvezetője, Pásti Imre a lapnak azt mondta: a legnagyobb baj az, hogy a fuvarozóknak nem kell semmilyen megkülönböztető jelzést használniuk, és így bárki kiadhatja magát áruszállítónak.

A főváros korábban tervezte, hogy betiltja a nappali áruszállítást, de kiderült, hogy ezt a korlátozást nem lehet bevezetni. Ha ugyanis a szállítók éjszaka hordanák ki az árut, és elhelyeznék az üzlet elé, senki nem tudná garantálni azt, hogy reggelre nem lopnák el.

A rendőrség szerint ugyanakkor a kaotikus forgalmi helyzetért elsősorban nem az áruszállítók és az ő helyüket elfoglaló autósok felelősek, hanem a Budapesten áthaladó tranzitforgalom. Ennek visszaszorításához azonban szükség lenne az M0-ás körgyűrűre, illetve egy új északi Duna-hídra.

KAPCSOLÓDÓ CIKK