Egy javaslat szerint a Budapest-Pécs között majdan megépülő M6-os autópálya töltésébe építenék be több, az út nyomvonala közelében fekvő ipari létesítményben keletkezett hulladékot. Az M6-os első szakaszai Érd és Dunaújváros között épülnének meg 2007-ig - írja a Magyra Hírlap.

Magyarország első zöld autópályája lehet a Budapestet Péccsel összekötő M6-os út. Két kormánypárti képviselő azt javasolja, hogy ipari hulladékkel töltsék fel a jövőben épülő gyorsforgalmi utak töltését. Toller Léázló MSZP-s és Wekler Ferenc SZDSZ-es országgyűlési alelnök szerint a pécsi autópálya lehetne az első ilyen út - írja a Magyra Hírlap.

A kormány tervei szerint az út első szakaszai - Érd és Dunaújváros között - 2007-re készülnének el. A pécsi polgármester Toller szerint az útépítéssel lel lehetne tüntetni a pálya nyomvonalán felhalmozódott nagy mennyiségű ipari hulladékot, így az érdi Metallokémia nehézfémekkel szennyezett salakanyagát, a Dunaújvárosi Vasmű kohósalakját, és a Pécsi Erőműből származó pernyét is.

Wekler szerint ezt a módszert az ország más területein is sikerrel alkalmazhatnák.