Visszaküldte az MTV kuratóriumának elnöksége a tévéelnök által előterjesztett szerződések nagy részét, főleg azért, mert túl magasnak találták a bennük szereplő összegeket - írja a Magyar Hírlap. Ragáts Imrének minden 20 millió forint feletti szerződést be kell mutatnia a testületnek.

A Magyar Televízió kuratóriumának elnöksége visszaküldte azoknak a szerződéseknek a javát, melyet Ragáts Imre tévéelnök terjesztett a testület elé - írja a Magyar Hírlap. Ragátsot azt követően kötelezték minden 20 millió forint feletti szerződés bemutatására a kuratóriumi elnökségnek, hogy a testület megkérdezése nélkül öt évre előre értékesítette a tévé reklámidejét.

A lap szerint az elnökség azért küldte vissza a szerződések többségét, mert szerintük a bennük szereplő összegek nagyobbak az indokoltnál. A lapnak nyilatkozó kurátorok szerint újabb kétes szerződéseket találtak, például a Galéria című műsorét, amelyet visszamenőleg akart jóváhagyatni az elnök.

A Népszabadság információi aszerint a visszadobott szerződések közé tartozik egyebek mellett Juszt László 8,1 millió forintos költségvetésű műsora, a Tévé ügyvédje, de átment az egymilliós Provokátor, vagy a szilveszteri Szuperbuli és Névshowr.