A rendőrség szerint nem robbantottak Törökbálinton

Vágólapra másolva!
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője kedden este azt nyilatkozta: a rendőrség szerint kizárható, hogy bárki felrobbantotta volna múlt csütörtökön a törökbálinti pirotechnikai raktárat.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
A petárdákat tartalmazó konténerek

Kizárható, hogy egy külső személy helyezett el robbanószerkezetet a múlt hét csütörtökön a törökbálinti Pyro-Technic Kft. telephelyén - mondta Csapi Balázs alezredes. Hozzátette: részletesen ellenőrizték a robbanást megelőző 16 és 17 óra közötti időszakot, és azt vizsgálták, kik jelentek meg a törökbálinti telephelyen. Az alezredes szerint hat ilyen személyt találtak, akiket kihallgattak.

"Az utolsó vásárló 16 óra 30 perckor távozik el a helyszínről, az ő vallomásából egyértelműen kiderül, hogy már idegen személy nincs a telephelyen, csak a három ott dolgozó munkás, egy raktárvezető, illetve a két anyagmozgató" - mondta el.

Az alezredes szerint ha "külső személy helyezett volna el robbanószerkezetet, azt észrevétlenül kellett volna tennie, be kellett volna élesítenie". "Utána még el kellett volna távoznia a hatósugártól jó messzire, még ha feltételeznénk egy távirányítót, amivel be indíthatott volna egy ilyen robbanószerkezetet" - hangsúlyozta Csapi Balázs.

Fotó: Fábián Évi
Nyomkeresés a helyszinen

Kiemelte: a rendőrség azt is megtudta, hogy az egyik vásárló 16 óra 45 perc körül telefonon érdeklődött a raktárvezetőnél az általa megrendelt termékről. "Utána pár perc múlva bekövetkezik a detonáció" - tette hozzá.

Az alezredes szerint egy esetleges merénylet motiválatlannak tűnik, tekintettel arra, hogy a Pyro-Technic Kft. nem pályázta meg augusztus 20-i tűzijátékot.

"A nyomozás jelenlegi állása szerint nincs indíték ahhoz, hogy egy idegen oda bemenjen és fölrobbantsa az üzemet" - hangsúlyozta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője.