Demszky jóvátenné a nagyuras allűröket

Vágólapra másolva!
A főpolgármester elismerte, hogy több hibát is vétett idén nyáron, amiért sokan csalódtak benne. Demszky Gábort isztriai nyaralója, sofőrős nyaralása és terepjáróbérlése miatt támadta a sajtó. A politikus utóbbiakat ismerte el hibának, amelyekkel - mint a Népszabadságnak adott interjújában fogalmazott - azt a látszatot keltette, "mintha dzsentri típusú, nagyuras allűrökkel rendelkező" politikus volna. Vagyoni helyzetét illetően azonban közölte: nincs szégyellnivalója.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]
Ilyen autót bérelt

Demszky Gábor elismerte, jogosak azok a kritikák, amelyek gyorshajtása, terepjáróbérlése, sofőrös nyaralása miatt éték. A Népszabadságnak nyilatkozó főpolgármester szerint több olyan rossz döntést hozott, és olyan nyilatkozatot tett, amelyet nem kellett volna. A vagyoni helyzete miatt őt ért kritikákat azonban elutasítja, Mint a lapnak mondta, nincs szégyellnivalója, minden fillérrel el tud számolni.

A polgármestert főleg Isztrián felépített nyaralója miatt érték támadások a sajtóban, de szemére vetették, hogy hivatali sofőrrel, és közintézménytől túl olcsón bérelt terepjáróval utazott nyaralni Horvátországba.

Demszky az utóbbi vádak esetében elismerte, hogy rosszul döntött. Mint mondta, nem engedhette volna meg magának, hogy fővárosi tulajdonban lévő cégtől béreljen terepjárót, mivel "megeshet, hogy szervilizmusból, vagy puszta jó szándékból... nem tisztán piaci árat szabnak meg".

Azt, hogy sofőrrel vitette magát nyaralójába azzal magyarázta a lapnak a főpolgármester, hogy egy fél éves, intenzív, stresszes kampányon volt túl, és mindenáron el akarta vinni családját nyaralni. Mivel jogosítványát gyorshajtás miatt bevonták, ezért kellett a sofőr. Demszky elismerte, meg kellett volna várnia, amíg felesége ráér. A politikus ígéri jóváteszi hibáit, amelyek miatt az a látszat alakult ki róla, hogy "dzsentri típusú, nagyuras allűrökkel rendelkező" politikus volna.

A főpolgármester a lap kérdéseire válaszolva közölte, nem foglalkoztatja a lemondás gondolata, mivel nem követett el bűnt, hanem hibázott. Szerinte majd 2006-ban a választók eldöntik, hogy addig jóvá tudja-e tenni hibáit - derül ki a Népszabadság interjújából.