Toller lemondott MSZP-elnökségi tagságáról

Vágólapra másolva!
Miután az MSZP elnöksége úgy döntött, új miniszterelnököt jelöl Medgyessy Péter helyett, Toller László bejelentette: a csütörtöki ülésen lemondott elnökségi tagságáról.
Vágólapra másolva!
Hogyan lehet miniszterelnököt cserélni?/itthon/20040819akonstruktiv.htmlKiss Péter lehet az új miniszterelnök/itthon/20040819kiss.html

Toller László lemondott az MSZP-ben betöltött elnökségi tagságáról - a politikus ezt csütörtök délután közölte újságírókkal az országos elnökség üléséről távozóban; döntését nem kommentálta. A politikus arra a kérdésre, hogy lemondását elfogadták-e, annyit mondott: "ez magánügy".

Toller lemondása előtt, az elnökségi ülésen úgy döntöttek, hogy az MSZP új miniszterelnököt jelöl Medgyessy Péter helyett. Az MSZP elnökségi ülését azután hívták össze, hogy Medgyessy Péter miniszterelnök csütörtökön kilátásba helyezte lemondását, a koalíciós egyeztetést követően. A miniszterelnök szerdán közölte: meneszti az SZDSZ által jelölt Csillag István gazdasági minisztert. Ezt a szabad demokraták elutasították.