MVSZ: Képeslapokkal a kettős állampolgárságért

Vágólapra másolva!
A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) képeslapküldési akciót kezdeményez a kettős állampolgárságért indított népszavazási akció sikere érdekében - közölte Patrubány Miklós elnök a szervezet által tartott Bocskai-megemlékezésen péntek este Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az Üzenet haza elnevezésű kezdeményezés lényege, hogy a határon túli magyarok lakta településeken élőket arra szólítják fel: írjanak egy képeslapot magyarországi ismerőseiknek, rokonaiknak és kérjék őket arra, hogy a majdani népszavazáson voksoljanak a kettős állampolgárság megadására - mondta. A rendezvényt az MVSZ a Bocskai István-féle szabadságharc 400. évfordulója alkalmából tartotta meg a Hősök terén álló Bocskai-szobor előtt.

A nemzeti színű zászlók alatt megemlékező mintegy 300-400 fős tömeg előtt Patrubány Miklós a mai magyarság legfontosabb kérdésének nevezte a kettős állampolgárságért indított kezdeményezést.

Patrubány szerint ez lesz az első lehetőség Trianon óta, hogy a magyar nemzet kinyilvánítsa határoktól független együvé tartozását.