Vágólapra másolva!
Horn Gyula szerint Kovács Lászlónak másik biztosi posztot kellene kapnia az Európai Bizottságban. A volt kormányfő szerint előnyösebb Magyarország presztízsének, ha az energiaügyekért felelős biztosnak jelölt Kovács László kér egy másik biztosi posztot.
Vágólapra másolva!

Horn Gyula a vasárnap reggeli Nap-Kelte című műsorban úgy vélekedett, Magyarország szempontjából előnyösebb, ha Kovács László kér "egy másik biztosi posztot, ami közelebb áll az ő felkészültségéhez, szakismeretéhez, iskolázottságához, tapasztalataihoz".

Horn Gyula bírálta az Európai Uniót, mert szerinte "érdemi változás az EU működésében nem volt vagy nincs most"; ennek okát a "nemzeti önzésben" jelölte meg.

"Szinte nincs olyan terület, ahol ne lehetne élni a vétójoggal" - mondta, hozzátéve, hogy ennek veszélye a 15-ről 25 tagúra bővült unióban megnövekedett. Fontosnak nevezte ezért, hogy minimálisra szűkítsék azoknak a kérdéseknek a körét, ahol teljes egyetértés szükséges. A volt kormányfő úgy vélte, hogy a kül- és a biztonságpolitika mellett talán az adórendszer lehetne ilyen.