Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Az ügyész sem tudja, ki lőtt Móron

Vágólapra másolva!
A végéhez közeledik a móri bankrablással kapcsolatos per, de az ügyész továbbra sem tudja, ki lőtt a móri bankfiókban. A vádbeszéd szerint nem is fog kiderülni, ki ölt meg nyolc embert két és fél éve Móron.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség továbbra sem tudja, hogy ki gyilkolt meg nyolc embert a móri bankfiókban - derült ki a vádbeszédből a Fővárosi Bíróság szerdai tárgyalásán. A büntetőperben nem kaphatunk választ arra a kérdésre, ki lőtt le nyolc embert - mondta perbeszédében az ügyész.

Az ügyész hozzá sem kezdett a 2002. május 9-ei véres bűncselekmény részletes ismertetéséhez, csupán a másik nyolc vádponttal foglalkozott, melyben egy nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletét, több, pénzintézetek elleni fegyveres rablás, illetve más bűncselekményeket rótt K. Ede, H. László és hét vádlott-társuk terhére.

A Mórral kapcsolatos vádpontra, illetve a büntetéskiszabással kapcsolatos ügyészi álláspontra a Fővárosi Bíróság következő, december 6-ai tárgyalásán térnek vissza.

A bírósághoz korábban benyújtott vádirat szerint 2002. május 9-én az Erste Bank móri fiókjában egy ismeretlen személy Skorpió típusú hangtompítós géppisztolyából leadott 47 lövéssel gyilkolt meg nyolc dolgozót, illetve ügyfelet. Közvetlen közelről, fejre, felsőtestre leadott géppisztolysorozatokkal szinte kivégezte áldozatait. Eközben a vádirat szerint K. Ede a fiók csukott ajtaja mögött állva elküldte az érdeklődő ügyfeleket.

Az idegenlégiós múlttal rendelkező, éles bevetéseken átesett H. László, aki a rendőrségi gyanúsításban még a gyilkosságok elkövetője volt, az ügyészi vádirat szerint már csak annyiban bűnös a móri mészárlásért, hogy az ott használt fegyvereket beszerezte, majd eltüntette.

A vádirat szerint a móri ügyben több emberen nyereségvágyból elkövetett emberölés tetteseként felelős K. Ede, bűnsegédként pedig H. László. A móri bankrablók 7,3 millió forintot zsákmányoltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről